zondag 19 april 2009

CHALLENGE 16 ANIMALS




Mijn favoriete beesten zijn honden.Maar ik vind het ook heerlijk om door de schuifpui naar de vogeltjes te kijken. En naar de dierentuin gaan vind ik ook leuk.En als we op vakantie zijn kijken we altijd in het rond of we iets zien wat we bij huis niet hebben. Zoals in Noorwegen waar we een
ELAND MET JONG zagen. En vorig jaar KRAAN-VOGELS op de Lüneburger Heide . En in
Zweden een aangevreten boom van de BEVER.
Dieren en de natuur in zijn geheel zijn prachtig.

CHALLENGE 15 PAASPRET


Toen de kinderen nog klein waren, werd Pasen altijd gevierd met eitjes zoeken en verven.

Met pasen voor mijn kinderen geen POASKEPRONK. Zelf had ik er een verschrikkelijke hekel an om met Pasen die nieuwe jurk aan te hebben.En dan nog wel met KNIEKOUSEN.

Mijn kinderen hadden met Pasen lekker een joggingpak aan en dan de tuin in eieren zoeken. Als ze gevonden waren, werden ze geverfd. In de tijd dat de eitjes droogden, gingen we broodjes bakken. Vlechten, haasjes en kippen. Daarna gezellig met de hele familie[ opa,oma,opoe en wij viertjes] aan tafel. Nu noemen we dat de paasbrunch. Volgens mij hadden we van dat woord toen nog nooit gehoord. 'sMiddags werd er in Meedhuizen de eier gooien wedstrijd gehouden. Daar deed Jan dan altijd aan mee. Spektakel, als de rauwe eieren door de lucht vlogen.

De laatste jaren zijn we met Pasen meestal weg. Met de caravan. Heerlijk een paar dagen ertussen uit. Fietsen, wandelen met de honden en vooral genieten van de lente. Met Pasen is het meestal lekker weer. [m.u.v. 2008, toen vlogen de sneeuwvlokken ons om de oren].

maandag 6 april 2009

Mijn eerste challengeboekje


De eerste 14 opdrachten van Jenny's challenge hen ik in een boekje gebonden. Heel leuk voor later om nog eens terug te lezen. Hoe dacht ik in 2009 over bepaalde dingen en wat was belangrijk voor mij. Ook leuk voor kind-en kleinkinderen om later eens te lezen. Goed bewaren dus.

CHALLENGE 14 LENTE



Vogels leggen eitjes, blauwe druifjes bloeien, de hommel zoemt tegen het raam,de eerste blaadjes aan de bomen, de eerste zonnestralen op je huid.
Lammetjes in het land, lekker weg op de fiets en de caravan uit de stalling.


HET IS LENTE



Lammetjes in de wei, blaadjes aan de bomen

heerlijk in de zon, weg zitten dromen.

CHALLENGE 13 JEUGD


Mijn jeugd heb ik grotendeels [van mijn 5de tot mijn 21ste ]doorgebracht in Meedhuizen. Ik was een jongensmeisje.

Voetballen, bootje varen, cowboytje spelen en altijd smerig. Dit tot grote ergernis van mijn moeder, die zo graag een echt meisje in een jurkje had.

Later plaatjes draaien op mijn kamer met vriendinnen. Op een overboord geslagen kofferpickup,

die mijn vader helemaal uit elkaar had gehaald en schoon en droog had gemaakt.

Dansen, Beatclub. Ik ging naar de RSG in Appingedam, weer een nieuwe fase. Bestuur Klein Internos. Strakke spijkerbroeken. Heel strak, zodat je op bed moest liggen om de rits dicht te krijgen. Slobbertruien, het overhemd van je vader en ook nog een tijdje blanke klompen. AUW,zere voeten, maar dat had je ervoor over.

Met 16 een brommer en op zondagmiddag naar Wapen van Leiden. Ging ik op zaterdagavond dan werd ik opgehaald door mijn vader. Had hij nachtdienst dan stond hij met de dienstwagen bij

de disco. De jongens waar ik mee scharrelde gingen op de loop als ze de politieauto zagen staan.

Met 17 "vaste verkering". Een jongen met een auto, dat was wel interressant. Samen op stap in de mini. Het begin van weer een hele andere tijd.

zaterdag 4 april 2009

Bloemschikken




Deze keer een stuk voor pasen. Met anemoontjes en fresia's en natuurlijk eitjes.

Weekendje weg


Zijn een weekendje weg geweest met mijn nicht en onze 4 dochters. Naar Terschelling. Echt een meidenweekend. Spelletjes doen, gefietst, lekker uiteten, ijsjes, VEEL DE SLAPPE LACH.

Echt even er helemaal uit en we hadden prachtig weer.